Céline Louwagie

Na mijn afstuderen in 2006 aan de Katholieke Universiteit Leuven als licentiate Lichamelijke Opvoeding, besloot ik nog een Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen bij te studeren. In het laatste jaar van die master koos ik als specialisatie voor de combinatie manuele therapie en sportkinesitherapie. Zo kon ik in 2009 mijn 2de Masterdiploma aan de muur hangen.

Ik ging meteen van start in de praktijk, en combineerde mijn werk met het postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit van Gent, die ik in 2010 behaalde. In 2013 beëindigde ik met succes de tweejarige specialisatie-opleiding Sportgerichte Combinatietherapie Manuele therapie en Osteopathie (SCMO).

Deze kwalificaties zorgen voor een gespecialiseerde kennis van het musculoskeletale gedeelte, wat letterlijk “botten en spieren” wil zeggen. Dit houdt onder andere rug- en nekklachten, sportletsels, schouderproblemen, peesletsels en postoperatieve letsels in. Begin 2016 volgde ik een Dry Needling cursus en werkte in 2018 de cursus Handrevalidatie af.

In mijn vrije tijd ben ik een echte sportliefhebster, zowel als supporter als in het actief beoefenen er van. Ik ben een gedreven hockeyster en leef mij uit op het tennisveld. Daarnaast ga ik ook regelmatig zwemmen en joggen. Sporters zijn bij mij dus zeker aan het goede adres!

SPECIALISATIES CÉLINE:

manuele therapie, sportrevalidatie, dry needling, orthopedie, handrevalidatie

Kinesist Celine Louwagie