Praktische informatie

Wie kan bij de kiné terecht?

Iedereen met klachten van musculoskeletale aard kan bij ons terecht, dwz ter hoogte van de botten en spieren. Concreet behoren in deze groep mensen met rug -en nekklachten, spanningshoofdpijn, trapeziussyndroom, hernia, torticollis, blokkages, kaakproblemen, aspecifieke kniepijn, tenniselleboog, golferselleboog, achillespeestendinopathie, supraspinatustendinopathie, sportblessures, spierscheuren, enkeldistorsie, schouderklachten enz.

Een tweede groep is de postoperatieve revalidatie. Dit houdt alles van orthopedie in: breuken, rug -en nekoperaties, schouderoperaties,…

Tot slot kan iedereen dat op zoek is naar begeleide oefentherapie zoals core stability of advies nodig heeft naar specifieke sporten toe ook bij ons terecht.

Daarnaast kunnen pre- en postnatale behandeling, psychomotoriek en ademhalingskinesitherapie gevolgd worden.

Hoe gaat de kiné te werk?

U kunt per telefoon, email of online een afspraak maken. Tijdens de eerste behandeling wordt aan de hand van enkele vragen de klachten in kaart gebracht zoals bvb. waar heb je pijn, sinds wanneer heb je pijn, medische beeldvorming (RX, echo, NMR, MRI,…), beroep, sport,… Daarna volgt het klinisch onderzoek waarbij aan de hand van enkele passieve en actieve testen naar de oorzaak gezocht wordt. Tot slot wordt de behandeling gestart.

Elke behandeling duurt 30 minuten en is individueel. Neem uw voorschrift, ID en handdoek mee aub. Eerst wordt aan de hand van allerlei manuele technieken ervoor gezorgd dat alle segmenten van het lichaam (wervels, gewrichten, bindweefsel, zenuwen en spieren) goed bewegen om daarna te starten met oefentherapie. Er wordt veel aandacht besteed aan uitleg, ergonomie en oefentherapie, dit om herval te vermijden. Het is niet alleen belangrijk pijnvrij te zijn, het is ook belangrijk om te voorkomen dat de klachten terug komen.

Gelieve 24u op voorhand te verwittigen in geval van annulatie. Op deze manier kunnen wij de vrijgekomen behandeling nog aan iemand anders geven.

Hoeveel kost kinesitherapie?

Wij rekenen 31€ voor een behandeling in onze praktijk en 34€ voor behandeling aan huis. Informatie over terugbetalingen vind je op www.riziv.be.