beter bewegen kinesitherapie
celine louwagie
Céline Louwagie

Na mijn afstuderen in 2006 aan de Katholieke Universiteit Leuven als licentiate Lichamelijke Opvoeding, besloot ik nog een Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen bij te studeren. In het laatste jaar van die master koos ik als specialisatie voor de combinatie manuele therapie en sportkinesitherapie. Zo kon ik in 2009 mijn 2de Masterdiploma aan de muur hangen.

Ik ging meteen van start in de praktijk, en combineerde mijn werk met het postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit van Gent, die ik in 2010 behaalde. In 2013 beëindigde ik met succes de tweejarige specialisatie-opleiding Sportgerichte Combinatietherapie Manuele therapie en Osteopathie (SCMO).

Deze kwalificaties zorgen voor een gespecialiseerde kennis van het musculoskeletale gedeelte, wat letterlijk “botten en spieren” wil zeggen. Dit houdt onder andere rug- en nekklachten, sportletsels, schouderproblemen, peesletsels en postoperatieve letsels in. Begin 2016 volgde ik een Dry Needling cursus en werkte in 2018 de cursus Handrevalidatie af.

In mijn vrije tijd ben ik een echte sportliefhebster, zowel als supporter als in het actief beoefenen er van. Ik ben een gedreven hockeyster en leef mij uit op het tennisveld. Daarnaast ga ik ook regelmatig zwemmen en joggen. Sporters zijn bij mij dus zeker aan het goede adres!

SPECIALISATIES CÉLINE:

manuele therapie, sportrevalidatie, dry needling, orthopedie, handrevalidatie

charline mortier
Charline Mortier

In 2016 studeerde ik af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Ik koos bewust voor een opleiding waarbij ik mensen kan helpen. Ik werkte in het Zeepreventorium in De Haan waar ik veel ervaring opdeed omtrent ademhalingskine. Momenteel werk ik, naast de praktijk, ook in het buitengewoon onderwijs (type basisaanbod en type 9). Ik vind het super om dit te kunnen combineren met deze praktijk. Via het volgen van verdere bijscholingen probeer ik om onze patiënten een zo goed mogelijke behandeling aan te bieden.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten, zoals volleybal, squash, fitness, padel…

Ik hoop op een fijne revalidatie samen.

SPECIALISATIES CHARLINE:

pre- en postnatale, psychomotoriek*, ademhalingskine** en orthopedie

 * fijne en grove motoriek, schrijftherapie, ruimtelijk inzicht, lichaamsbesef, ADL …
** autogene drainage voor jong en oud, hyperventilatie …

landelijn dierick
Landelijn Dierick

Sinds 2017 ben ik afgestudeerd aan de Ugent als master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. In 2018 ben ik gestart met de postgraduaat manuele therapie te Gent. Mijn kennis blijven aanscherpen en heroriënteren vind ik enorm belangrijk in onze sector. Ik wil iedereen doeltreffend en met de juiste technieken kunnen bijstaan.

Hiernaast hou ik ook van een actieve en gezonde levensstijl waarbij lopen, tennis en fitness wekelijks op mijn planning staan.

SPECIALISATIES LANDELIJN:

manuele therapie, orthopedie, dry needling, autogene drainage, pre -en postnatale

Lien Vandenhende
Lien Vandenhende

In 2013 studeerde ik af als master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen aan de Universiteit van Gent.

Ik ging onmiddellijk aan de slag als kinesitherapeut. Toch was er de drang om mijn kennis nog verder te verruimen: ik combineerde mijn job met de postgraduaat manuele therapie (UGent, 2014) en later ook de tweejarige opleiding dry needling (Trigger, 2016). Jaarlijks blijf ik bijscholingen volgen om mijn kennis voor alle behandelingstechnieken up to date te houden.

De afgelopen 20 jaar werd veel van mijn vrije tijd ingevuld door volleybal. Onlangs heb ik de koers- en touringfiets ontdekt. Deze laatste heb ik deze zomer voor het eerst gecombineerd met een andere passie, reizen.

SPECIALISATIES LIEN:

manuele therapie, orthopedie, dry needling, pre -en postnatale en lymfedrainage

hendrik cobbaert
Hendrik Cobbaert

Als fitnesshoofd is beweging altijd al een passie geweest voor me. Door sport reeds op jonge leeftijd  in te bouwen heb ik een sterke basis opgebouwd.

Met 15 jaar ervaring als fitnessinstructeur /personal coach is beweging dan ook mijn leven. Ik stimuleer functionele trainingsmethoden en oefeningen die weerstand gebruiken, of het nu met gewichten, elastieken of lichaamsgewicht zijn. Hiermee wordt blessurepreventie ingeschakeld en worden uw doelen werkelijkheid.

Ieder niveau: atleet, recreant of beginnende sporter: samen gaan we ertegenaan!

SPECIALISATIE HENDRIK:

Small group training= wil je erin vliegen en sporten op maat waar er rekening wordt gehouden met lichamelijke klachten (rugpatiënt, zwakke knieën,...), persoonlijke doelen (conditie opbouwen, strakkere buik en billen,...) kom dan gratis eens meedoen!

Inschrijven vooraf is noodzakelijk via info@beterbewegen.be

Indien het u bevalt kan je je inschrijven voor een reeks van 8 sessies, dit in groep van 3 tot max 5 personen aan 80€ voor de hele reeks. maw: voor individuele begeleiding betaalt u slechts 10€ per keer! De lessen gaan door op dinsdagavond, woensdagochtend of vrijdagochtend. 

bieke de fauw
Bieke De Fauw

Vanaf 21 augustus 2017 komt Bieke De fauw als diëtiste de praktijk “beter bewegen” versterken.

Bieke legt de klemtoon op het verbeteren en wijzigen van voedingsgewoonten. Dit sluit nauw aan bij de visie van Céline die het bewegen promoot.

Elke patiënt is verschillend. Daarom bepaalt Bieke aan de hand van uw persoonlijke situatie haalbare, specifieke en meetbare doelstellingen op maat.

U kan diëtiste Bieke raadplegen voor voedingsadvies, zonder dat er sprake is van een (onderliggende) aandoening of ziekte.

Voedingsadvies kan nuttig zijn indien u:

  • Vragen heeft over gezonde voeding (voor alle leeftijdscategorieën)
  • Vegetarisch of veganist bent
  • Een bepaalde sport beoefent
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft

U kan diëtiste Bieke ook raadplegen voor dieetadvies en dieetbegeleiding.

Dieetadvies en dieetbegeleiding is nuttig in geval van:

  • Gewichtsproblemen (ondergewicht, overgewicht, obesitas)
  • Eetstoornissen
  • Diabetes (type 1 en 2) en verstoorde glycemie
  • Verhoogde cholesterol en/of bloeddruk
  • Maag- en darmproblemen: maagzuur, zuur-oprispingen, dumping-syndroom, prikkelbaar darmsyndroom, ziekte van Crohn en collitis ulcerosa.
  • Voedselovergevoeligheden: lactose-intolerantie, glutenintolerantie en allergieën.

VOOR MEER INFO:

www.dietistedefauw.be

0474/37 10 56

info@diëtistedefauw.be