Taping

Taping beter bewegen

KINESIO TAPING IS EEN METHODE UIT JAPAN WAARBIJ JE SPIERACTIVITEIT MEEHELPT BIJ HET HERSTEL VAN BLESSURES.

Spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de C02 afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. Kinesiotaping is de langverwachte opvolger van het tapen met conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft hoofdzakelijk als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

Kinesiotaping maakt gebruik van elastische tape die anti-allergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. Hierdoor blijft de bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel intact. De taping stelt het lichaam dus in staat om op een geheel natuurlijke wijze te bewegen, en zorgt zo voor een voortdurend herstelproces tijdens het werk of het sporten.

Dynamic taping is in tegenstelling tot de klassieke kinesiotape vervaardigd uit andere materie. Het is beweeglijk in vier richtingen, blijft langer kleven en wordt op een andere manier aangebracht. Het heeft als doel bewegingspatronen te vergemakkelijken en op deze manier pijn te verminderen.

Benieuwd hoe ik u kan helpen? Contacteer Céline of Sille!